Rotaract club Beograd Dedinje druge godine zaredom organizuje Šetnju sa slepima i slabovidima u saradnji sa Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruzenjima Grada Beograda i uz podršku Saveza slepih Srbije, Saveza slepih Beograd, šahovskog kluba Napredak, ESN BelUPgrade, OMSI SPPF odbora Pravnog fakulteta u Beogradu, IFMSA-Serbia i US dr Jova Zmaj.

Plan aktivnosti:

Učesnici se okupljaju u Knez Mihajlovoj ulici kod broja 36 u 12h prilikom čega će uslediti govor predsednika RTC Dedinja, kao i govor predstavnika Saveza slepih Srbije i Beograda i predstavnika Kancelarije za mlade.
Šetaće se po pricipu da će svaka slepa i slabovida osoba usmeravati sa štapom osobu koja nije slepa a koja će imati crni povez oko očiju. U svakom trenutku njih će pratiti
"redari" koje će imati dužnost da usmeravaju ovaj par u šenji kako ne bi došlo do povreda učesnika u ovoj akciji.
Šetnja će se završiti na Kalemegdanu, gde će svi učesnici imati priliku da igraju šah sa predstavnicima Šahovskog kluba slepih i slabovidih Napredak.

Cilj ove akcije jeste taj da se podigne društvena svest o osobama sa ovom vrstom hendikepa time što će učesnici biti u prilici da uvide koje su to sve poteškoće na koje slepi i slabovidi nailaze svakodnevno i dožive Beograd iz njihovog ugla.

Date: 
10/04/2016 - 12:00
Address: 
Austria